اغلب در بحث قیمت، شاهد گرانتر شدن کالاها بهویژه کالاهای مرتبط با مراسمات و تورمی عمومی در بخش مواد غذایی هستیم. هر سال هم دولت و نهادهای ناظر بر بازار، لیستهای نرخ مصوب اقلام را به صنوف و مردم اعلام میکنند، اما انگار زور این مصوبات هیچ وقت قرار نیست به بازار برسد.
تورم به پیشواز محرم رفت
به گزارش اقتصاد ۲۴، برحسب عادت هر ساله، با نزدیک شدن به ماه محرم، برخی از اقلام پرمصرف در این مدت مانند قند و شکر، چای، ظروف یکبار مصرف و تمام مواد غذایی (به دلیل استفاده در امر نذورات) گرانتر شده و تغییر قیمتی سنگینی را مردم مشاهده میکنند.
امسال نیز مانند گذشته، بازار برای گرانی به پیشواز ماه محرم رفت و از حدود ده روز مانده به شروع آن، تغییر و تحولات نرخی در اغلب کالاها بهویژه نرخ برنج، قند و شکر و روغن رخ داد. علی احمدی، از بنکداران بازار مواد غذایی و فعال اقتصادی، درباره وضعیت فعلی اقلام گفت: طی دو الی سه هفته اخیر برنج تا حدود ۱۰ درصد، قند و شکر تا ۲۰ درصد، روغن نباتی و چای نیز به طور تقریبی تا ۱۵ درصد رشد قیمت را تجربه کردند.
این رشد قیمتها درحالیست که با آغاز ده روز اول محرم، باید انتظار گرانی بیشتر را هم داشته باشیم. هنوز لیست قیمتهای مصوب از سمت دولت اعلام نشده و تمام افزایش نرخها یا به صورت غیررسمی توسط برخی فروشندگان انجام شده یا خود تولیدکنندگان قیمتها را رشد دادهاند.
همیشه در این ایام، برخی نابهسامانیها چه در بحث عرضه و چه در مسئله قیمتها وجود دارد که انکارناپذیر است. پس از گذر از مراسمات و مناسبتها، همیشه فضای بازار کمی آرامتر میشود.