رشت امروز |استاندار گیلان که میزبان رییس و اعضای کمیسیون اقتصاد مجلس در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سالن الغدیر استانداری گیلان بود درخواست کرد : تکمیل استانداردسازی پایانه مرزی آستارا به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و لذا از کمیسیون اقتصادی مجلس انتظار داریم نه تنها برای گیلان بلکه برای ایران و ارتباطات و تعاملاتی که با آسیای میانه، حوزه قفقاز و کشور آذربایجان از این مرز برقرار میشود، حمایت و مساعدتهای لازم را به عمل آورند تا بتوان از این موقعیت استراتژیک و ظرفیت حقوقی با کیفیت مطلوب بهرهمند شد.
هادی حق شناس غروب دیروز در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان گیلان که با حضور رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و مجمع نمایندگان استان و مدیران کل در سالن غدیر استانداری برگزار شد، اظهار کرد: اگر چای و برنج کشور با نرخ ارز آزاد وارد شود هیچ یارانهای از دولت نمیخواهیم و تمام مسئولیت تولید را در گیلان میپذیریم.
به گزارش رشت امروز به نقل از استانداری گیلان ، وی افزود: به ازای هر سه کیلوگرم چای که در گیلان مصرف میشود ۲ کیلوگرم چای وارداتی و یک کیلوگرم چای تولید داخل است، به عبارتی حدود ۷۰ هزار تن وارد میکنیم این عدد در ۵ سال گذشته همینطور بوده است و ۲۳۰ میلیون دلار چای وارد کشور میشود.
استاندار گیلان گفت: در سال گذشته و امسال ما به التفاوت نرخ ارز ترجیحی که به چای و ارز آزاد تخصیص یافته حداقل هفت برابر پولی است که به 52 هزار چایکار گیلانی که از محل کاشت، داشت و برداشت دریافت میکنند، پرداخت میشود.
وی ادامه داد: چایکاران گیلانی امسال ۲۰۰۰ میلیارد تومان دریافت میکنند، 25 درصد این مبلغ توسط دولت و مابقی توسط کارخانهدار پرداخت میشود که ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن هزینه و فقط ۱۰۰۰ میلیارد تومان سود است، به عبارتی هر خانوار چای کار مبلغی حدود ۲۰ یا ۳۰ میلیون تومان دریافت میکنند.
مقام عالی دولت در گیلان گفت: یک راه این است که دولت ارز آزاد به واردات تخصیص دهد که در اینصورت چای برای مردم گران میشود، از طرف دیگر وارد کننده هم که چای را با ارز ترجیحی میگیرد اما با ارز آزاد در بازار عرضه میکند لذا به هر دلیلی این قابل اجرا نیست.
حق شناس تصریح کرد: راه دیگر این است که به ۱۶۰ کارخانه دار که تولید کننده چای هستند مجوز واردات چای اعطا شود، البته به شرط اینکه تمام مطالبات چایکاران را پرداخت کرده باشند؛ وارد کننده هم به جای ۵۰ هزارتن، ۳۰ هزارتن وارد نماید و مابقی را از کارخانهدار داخلی تهیه کند تا اقتصاد چای داخل به صرفه میشود.
وی با بیان اینکه با نامه نگاری نمیتوان در واردات چای موفق عمل کرد، افزود: در سالهایی که بازار چای رونق داشته دلیل آن عدم فاصله بین نرخ آزاد و ترجیحی بوده است، حداکثر ۱۰ نفر بازار واردات چای را در دست دارند که درآمد ۱۰ هزار میلیارد تومانی دارند و اجازه نمیدهند کسی بازار را تنظیم کند.
استاندار گیلان در خصوص تکلیف کارخانجات برنجکوبی گفت:۱۴۰۰ کارخانه برنجکوبی در گیلان داریم که تاکنون ۴۰۰ کارخانه نوسازی شده و 1000 کارخانه باقی مانده، ضایعات کارخانجات قدیمی منجر شده که ۲۹ درصد برنج ما استاندارد لازم و کیفیت مطلوب را ندارد و مشتری پسند نباشد.
حق شناس ادامه داد: ضایعات کارخانجات نوسازی شده به زیر ۱۰ درصد رسیده در پی این نوسازی میتوان از واردات ۱۴۰ هزار تن برنج جلوگیری کرد، نصف درآمد حاصل از این برنج میتواند کارخانجات باقیمانده را نوسازی کند به اقتصاد ملی کمک میشود که در نهایت سود آن به شالیکار، کارخانهدار و مصرف کننده میرسد.
وی با بیان اینکه وضعیت پایانه مرزی آستارا که در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست، گفت: یک مرز کشور در گیلان است و از قویترین مرزهاست و اتصال دهنده کریدور شمال - جنوب است اما هنوز نتوانستهایم این پایانه مرزی مهم را استانداردسازی کنیم .
استاندار گیلان بیان کرد: تکمیل استانداردسازی پایانه مرزی آستارا به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و لذا از کمیسیون اقتصادی مجلس انتظار داریم نه تنها برای گیلان بلکه برای ایران و ارتباطات و تعاملاتی که با آسیای میانه، حوزه قفقاز و کشور آذربایجان از این مرز برقرار میشود، حمایت و مساعدتهای لازم را به عمل آورند تا بتوان از این موقعیت استراتژیک و ظرفیت حقوقی با کیفیت مطلوب بهرهمند شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه گیلان به معنای واقعی کلمه دارای ظرفیت بسیار خوبی در حوزههای مختلف است، اظهار کرد: در طول سالیان گذشته از این ظرفیت بالقوه به درستی استفاده نشده و به نوعی این ویژگیهای صنعتی، گردشگری، کشاورزی و بخش خصوصی مغفول مانده است.
سید شمس الدین حسینی یکی از ظرفیتهای گیلان در حوزه اقتصاد را وجود بنادر و مرزهای مختلف دانست و گفت: باید از ظرفیت بندر کاسپین، بندر انزلی، آستارا و همچنین پایانه مرزی آستارا نهایت بهره را در راستای افزایش ترانزیت و کالا به کشورهای مختلف استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم توجه به حل مشکلات گمرک و پایانه مرزی آستارا بیان کرد: مسئولان استانی و شخص استاندار به خوبی مشکلات مربوطه در پایانه مرزی آستارا را به استماع اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس رسانده و بنده به شخصه در مجلس شورای اسلامی پیگیر حل مشکلات موجود در پایانه مرزی خواهم بود.
حسینی یکی از اهداف توسعه منطقه آزاد انزلی را افزایش ارتباط با کشورهای همسایه دریای خزر دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی در حال تلاش برای افزایش مبادلات تجاری با کشورهای عضو cis و کشور روسیه بوده و همچنین سرمایهگذاران بسیاری تمایل به سرمایهگذاری در کشور ما را دارند.
وی با تأکید بر لزوم توجه به رفع مشکلات حوزه صادرات در کشور و به ویژه استان گیلان بیان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته از ظرفیت بند ب تبصره ۱۱ قانون برنامه هفتم برای رفع مشکلات حوزه صادرات در کشور و به ویژه گیلان از طریق تأمین منابع مالی لازم استفاده خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری در خصوص پایلوت شدن گیلان در خصوص اجرای قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها در کشور، افزود: اجرای این قانون میتواند واحدهای تولیدی استان را سر و سامان داده و به رشد اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال پایدار کمک کند.
وی ادامه داد: خوشبختانه استاندار گیلان نیز به دلیل سوابق علمی و مدیریتی بالا، می تواند با ایجاد تحول در اقتصاد، این استان را به الگویی برای سایر استان ها تبدیل کند.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه متاسفانه در استفاده از بخش خصوصی و تعاونی ها جهت پویایی اقتصاد ناموفق بودیم، افزود: اقتصاد ایران بر سه اصل دولتی، خصوصی و تعاونی بنا نهاده شده و قرار بود که دولت کوچکتر شود و به سمت خصوصی سازی و تعاونی ها برویم اما در این امر موفق عمل نکردیم.
سید کریم معصومی بیان کرد: به همین دلیل مشکلات تبدیل به چالش و چالش ها نیز تبدیل به ابر چالش شدند زیرا نتوانستیم به خوبی از توان و ظرفیت خصوی سازی و تعاونی ها بهره ببریم.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا نیز از رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تقاضا دارم که با تعامل بتوانیم دولت را کوچک کنیم و به سمت خصوصی سازی برویم.
نماینده فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در گیلان نیز اگر به وضعیت باغداران و کشاورزان نپردازیم و به روستاها توجه نکنیم، بی شک تا چند سال آینده روستاها به خانه سالمندان تبدیل خواهد شد و به همین دلیل باید به روستاها بهای بیشتری دهیم.
در این نشست همچنین "رضائیان" رییس اتاق بازرگانی گیلان و تعدادی از فعالان بخش خصوصی، شماری از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شامل "رحمت زاده" نماینده مردم صومعه سرا، "متکی" نماینده مردم تهران و "قادری" نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسون میژه جهش تولید"باقری" نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران، "جهانساز" رییس سازمان چای کشور و "تیزهوش تابان" رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه نیز به بیان نکته نظرات خود پرداختند.
در پایان این نشست استاندار گیلان غیر منتظره به نام شرکتی اشاره کرد که که در رشت می شود اما باقبلیت تامین بازار ایران را دارد. دکتر هادی حق شناس به جهت بازدیدی که چهارشنبه شب از روند تکمیل خط تولید جدید در آستانه بهره برداری شرکت تالک ایرانیان داشت ، تکنولوژی دانش بنیان به کار گرفته شده و سطح کیفیت تولیدات این شرکت را بسیار ارزشمند ارزیابی کرد و از جوانان ایرانی که با دانش بومی محصول نهایی قابل رقابت با همتای خارجی در کشورهای توسعه یافته تولید می کنند نشانگر اراده داخلی و بالا بودن ضریب دانش صنعتگران و تولیدکنندگان عنوان کرد.
دکتر هادی حق شناس از مالک شرکت تالک ایرانیان خواست تا عمق مشکلات ناشی از دریافت تسهیلات از محل صندوق توسعه ارزی را برای اعضای کمیسیون اقتصاد مجلس تشریح نماید.
وی همچنین تاکید کرد : محصول این شرکت که پس از تکمیل نصب ماشین آلات و تولید آزمایشی وارد بازار خواهد شد محصولی بسیار با کیفیت و می تواند سهم بازار قوطی ایران برای مصارف نوشیدنی را تامین کرد.
مالک شرکت تالک ایرانیان در این نشست ضمن قدردانی از استاندار گیلان ، وقت گذاشتن ایشان را برای تولید ، صنعت و سرمایه گذاری راه برون رفت بسیاری از چالش ها در حوزه های اقتصادی ، اجتماعی و .. ارزیابی کرد و از حضور اعضای کمیسیون اقتصاد مجلس و در راس آن آقای دکتر شمس الدین حسینی در سفر به گیلان ابراز خرسندی کرد و همچنین با تاکید به نگاه حمایتی رییس جدید دستگاه قضای گیلان آقای الهیان به تولید و سرمایه گذاری گفت: شرکت تالک ایرانیان
تولید کننده انواع قوطی همراه با درب های آسان باز شو برای مصارف نوشیدنی
شرکت تالک ایرانیان در سال ۱۳۹۳ با تولید انواع قوطی در سایتهای ۲۳۰ ، ۳۳۰ و ۵۰۰ سی سی با مجموع سرمایه گذاری ۱۵۰ میلبون دلار برای خرید زمین ، ساختمان ، تاسیسات و ماشین آلات مورد بهره برداری قرار گرفت.
این شرکت همزمان با شروع تحریم ها که خط تولید دوم خود را راه اندازی کرده بود به دلیل عدم تامین مواد اولیه که از ژاپن وارد می شد نتوانست مواد اولیه خود را تامین و به ناچار تعطیل شد اما با شروع دوران کرونا و استمرار تحریم ها ، با تکیه بر دانش فنی و تکنولوژی “های تک” به تولید محصول دانش بنیان با ۱۰۰ درصد دانش فنی بومی برای تامین مواد اولیه روی آورد و اقدام به راه اندازی یک کارخانه جدید با تولید گرانول “پت جی” شد با تکمیل زنجیره تولید تا محصول نهایی ؛ اقدام به توسعه مجتمع تالک و راه اندازی خط های تولید جدید جهت برخورداری از سهم بازار بیشتر در شرکت ایرانیان شد.
شرکت تالک ایرانیان با هدف خودکفایی و سهم بازار بیشتر در آستانه بهره برداری است و سالانه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون عدد قوطی همراه با درب آسان باز شو برای مصرف ۱۰۰ درصد بازار تولید داخل و ۷ کشور همجوار و قابلیت حتی ۱۱ کشور حاشیه خلیج فارس و سی آی اس تولید و محصول خود را وارد بازار مصرف نوشیدنی خواهد کرد.
با تولیدات شرکت تالک ایرانیان به بازار مصرف داخل سالانه مانع از خروج ۳۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خواهد شود و از سویی دیگر با صادرات محصولات ارز آوری قابل توجهی نیز برای کشور خواهد داشت .
البته این شرکت با توجه به حجم تولید و سرمایه گذاری که در سطح یک مجتمع تولیدی فعالیت می نماید ؛ برای خرید و تهیه مواد اولیه نیاز به سرمایه در گردش دارد ؛ میزان سرمایه در گردش به تناسب دوره ساخت آلومینیم که ۱۸۰ روزه است ، به ۹ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز دارد.
گفتنی است مجموع تسهیلات دریافتی جز (د) بند(۶) مصوبه قانون برنامه بودجه سال ۸۸ حدود ۴۰ میلیون دلار است که با توجه به مصوبه قانون رفع موانع تولید ماده ( ۲۰) بند ( ی) تبصره ( ۴) مصوب قانون بودجه سال ۱۳۹۶ و ابلاغ آن به بانک مرکزی ، متاسفانه به جهت سیاست های بانک مرکزی مبنی بر پرداخت اقساط و تعهدات هیچ گونه تسویه حساب و کسر از تسهیلات برای این شرکت و ۱۸۰ شرکت دیگر مسیر نشده است.
اکنون نیز طرح توسعه شرکت از محل صندوق توسعه ملی که با ۴۰ میلیون دلار تسهیلات در آستانه بهره برداری است و البته همچنان سیاست های تحریمی نیز به قوت خود باقی است ؛ شرکت از محل دریافت تسهیلات در دوره مشارکت مدنی قرار داشته که پس از بهره برداری و راه اندازی کامل خطوط تولیدی تا پایان سال جاری به فروش اقساطی تبدیل خواهد شد و زمان پرداخت تسهیلات هم از نیمه دوم سال آینده آغاز خواهد شد.
مهندس بابک محمدی تشکری از رییس کمیسون اقتصاد مجلس خواست :منابع ای که تعدادی از کارخانجات پس از اینکه به دلیل اتمام منابع صندوق ذخیره ارزی ، از صندوق توسعه ملی در سال 1391 دریافت کردند به دلیل نووسانات مطقعی و شدید نرخ ارز که عامل اصلی متضرر شدن دریافت کنندگان تسهیلات ارزی از صندوق توسعه ملی است ، در سال 91 یکشبه قیمت دلار از 1226تومان به 2500 تومان رسید و اکنون هم نیز شاهد افزایش قیمت در دلار اهستیم و باعث شد کسی که بدهکار ارزی باشد و بخواهد برای تسویه بدهی خود ارز تهیه کند عملاً باید هزینه بسیار سنگینی را متحمل شود و پرداخت این هزینه برای تسویه از توان تولیدکننده کاملا خارج است و اگر تمام دارایی خود را پرداخت کند باز هم توان تسویه با بنک مرکزی را ندارد.
در این نشست الهیان رییس کل دادگستری گیلان ،تعدادی از نمایندگان گیلان از جمله دکتر فلاح ، جبار کوچکی نژاد ، رحمت زاده ، معصومی و نیز از مدیران اقتصادی الهیار مصباحی معاون هماهنگی امور اقتصادی ، کامبیز جهانبانی مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر ، مصطفی طاعتی مقدم مدیرعامل منطقه آزاد انزلی ، حسین یونسی مدیرکل بنادر و دریانوردی ، علیرضا نوروزی مدیرکل اقتصاد و دارایی، صیاد زمرد مدیرکل امورمالیاتی ، پورحیدری مدیر کل صمت ، رجبی مدیر شعب بابنک ملی و تعدادی دیگر از مدیران و اعضای اتاق بازرگانی گیلان حضور داشتند.