دادستان کل کشور در جمع فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان گیلان نوید داد:

هیچ واحد تولیدی به دلیل بدهی نباید تعطیل شود؛ حتی بیکاری یک نفر در کشور یک فاجعه است

۱۴۰۳/۱۰/۱۹ ۱۸:۲۸ چاپ

رشت امروز |حجت الاسلام والمسلمین محمد کاظم موحدی آزاد که در معیت رییس قوه قضاییه و در راس هیات عالی رتبه قضایی در سی و هفتمین سفر استانی حجت الاسلام اژه ای رییس قوه قضاییه که به گبلان سفر کرده است ، صبح امروز در نشست با فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان گیلانی در محل دادسرای انقلاب رشت که دادستان مرکز گیلان هم حضور داشت ،  با اشاره به اینکه وظیفه قوه قضاییه مطالبه گری است گفت: مشکلات اقتصادی بزرگترین دغدغه مسوولان به ویژه قوه قضاییه است.

 

 دادستان کل کشور با حضور در رشت ،  در نشست با فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان گیلانی در دادسرای انقلاب گفت:امروز اقتصاد بحث مهم و حیاتی برای کشور است و حل مشکلات اقتصادی بزرگترین دغدغه مسولان و بویژه مسولان قوه قضاییه است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد کاظم موحدی آزاد افزود: پیشرفت‌های خوبی برای حل مشکلات اقتصادی کشور از طریق همین نشست با فعالان انجام شده است و در صددیم که کار‌ها به طریقی پیش برود که هیچ واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی تعطیل نشود.

دادستان کل کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر کشور به تولید نیاز اساسی دارد گفت: اگر مدیر یک واحد تولیدی تخلف کرد شرکت نباید تعطیل شود، این مسایل باید مد نظر مسولان دادگستری در استان‌ها هم باشد، چون حتی بیکاری یک نفر در کشور یک فاجعه است.

مشکلات اقتصادی، بدهی نهاد‌های دولتی و بیمه‌ها، نبود مواد اولیه برای تولید، مشکلات بانکی و ندادن تسهیلات به واحد‌های تولیدی از جمله مشکلاتی بود که تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در این نشست مطرح کردند.

وی با اذعان به اینکه برخی از سازمان‌ها، دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط وظایف و تکالیف خود را به موقع و به هنگام انجام نمی‌دهند، تصریح کرد: باید موضوع دقیق مورد رصد و پایش قرار گرفته و اگر کوتاهی یا سهل‌انگاری صورت گرفت وفق دستورالعمل نحوه مقابله با ترک وظایف مدیران و پیشگیری از آن، باید ورودی جدی به موضوع داشت، تا جنبه بازدارندگی حفظ و کسانی که به موقع وظایف را انجام می‌دهند وفق ماده ۱۰ دستورالعمل مذکور زمینه تشویق آنان فراهم شود.

 

 

 

مهدی فلاح میری دادستان مرکز گیلان هم  در این جلسه با نام بردن از شرکت  های توانمند گیلان که با تلاش و کوشش خود در تولید ، صنعت و صادرات استان نقش بسزایی را ایفا کرده اند از برخی رفتارها بجای تشویق مورد تنبیه تولیدکنندگان قرار گرفته است و مایه دلسردی آنان شده است  به رفع برخی بخش نامه های مخل تولید در گیلان توسط دادستانی اشاره کرد و گفت :

ما در استان با تکیه بر قوانین متعددی که در جهت حمایت از تولید داریم آسیب شناسی بخش تولید را در دستور کار قرار داده و آغاز کردیم.

دادستان مرکز گیلان افزود : در این رابطه به صورت صنعت محور آسیب شناسی کردیم  ، در بسیاری از مواقع به جهت بدهکاری کارخانجات به بانک ها بخشی از خط تولید توقیف می شد و بعضا و برخی از مشتریان اگاهانه یک قسمت از دستگاههای که قلب کارخانه است را دستور توقیف می گرفتند . در این رابطه به عنوان یک پیکره واحد بررسی کردیم و گفتیم دستگاه قضایی نمی تواند یک قسمتی از کارخانه را به عنوان پیکره واحد بفروشد.

وی با بیان اینکه در راستای اجرای قانون مدنی ماده 52 صراحت دارد که کل مال می بایست توقیف و کل مال باید فروخته شود ، با تکیه بر این ماده قانونی  در مقطعی که دادیار با تفسیر خود به مغز کارخانه دست می گذاشتند و اجرای احکام هم همان دستگاه را به مزایده می گذاشت ، تکلیف شد تا مانع از اجرای این شیوه در گیلان صورت گیرد و لذا این کار از زمان حضور بنده در دادسرا پیگیری شد و اجازه داده نشد یک دستگاه از کارخانه ای فروخته شود و حتی در موردی ماشین الات توقیفی  از کامیون  که در حال بارگیری بود به خط تولید بازگردانده شد.

 

در این جلسه تعدادی از فعالان اقتصادی گیلان و تولیدکنندگان و صنعتگتران به مشکلات حوزه فعالیت خود پرداختند

 

 

در این نشست رییس اتاق بازرگانی گیلان هم با ارائه گزارشی کوتاه از رویکرد اتاق بازرگانی گیلان به حمایت از حقوق مالکیت ، رسیدگی سریع و عادلانه به دعاوی ، شفافیت و فسادزدایی ، توسعه قوانین حمایتی ، تقویت نهادهای داوری و میانجیگری پرداخت.

قاسم رضاییان افزود :در یکسال گذشته بیش از 228 مورد مصوبات و تغییرات قوانین از طریق اتاق و کانال ها اطلاع رسانی شده است.

رضاییان با بیان اینکه اتاق با عضویت در کمیته بهبود محیط کسب و کار و دبیری شورای گفتگو تلاش کرده است تا در جهت تسهیل فعالیت های تجاری گام بردارد اظهار داشت : ارائه خدمات مشاوره برای قراردادهای داخلی و خارجی از برنامه های صورت گرفته اتاق گیلان بود که در اتی مرکز داوری در اتاق گیلان راه اندازی خواهد شد.  برگزاری دوره های آموزشی منظم و تخصصی از دیگر برنامه های اتاق گیلان بوده است.

 

سامان نظری نایب رییس اتاق بازرگانی گیلان و از فعالان اقتصادی و مدیر عامل شرکت کوشتین خزر که در مجموعه وی بیش از 800 نفر مشغول به فعالیت هستند هم با بیان اینکه مشکلات زمانی به نتیجه مطلوب خواهد رسید که کارگره مشترکی بین قوه قضاییه و قوه مجریه ایجاد شود تا بتواند  گره گشا باشد گفت :  تداخل تصمیمات گره ای از مشکلات حل نمی کند. کارگروه مشترک است که می تواند تصمیمات موثری برای برون رفت از چالش های پیش رو بردارد و در این رابطه اراده لازم از سوی دستگاه قضا و استانداری گیلان اکنون دیده می شود.

 

 آرش تقی پور دهکا مالک و سرمایه گذار مدرن ترین مال شمال ایران ( آرش مال ) در منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه از سال 1380 در منطقه آزاد انزلی فعالیت دارم به بهره برداری از بزرگ ترین سالن کنسرت و همایش ها در منطقه آزاد انزلی با ظرفیت 800 نفر در راستای کمک به توسعه فرهنگ و هنر استان پرداخت و گفت : پروژه بهره برداری شده آرش مال با 27 هزار متر بنا که 5000 هزار متر آن تجاری است همراه با مجموعه بنگاههای اقتصادی و فرهنگی ظرفیت اشتغال 1500 نفر از مردم بومی استان را فراهم کرده است .

وی ضمن قدردانی از نگاه دلسوزانه دادستان مرکز استان به حوزه سرمایه گذای و کارآفرینی تصریح کرد : هم اکنون برای ایمن سازی تردد مسافرین و عابرین احساس شده است تا برای پیشگیری از تصادفات جاده ای پل عابر پیاده در مقابل مجموعه آرش مال در محور اصلی بلوار با هزینه هلدینگ آرش ایجاد شود.چرا که در سنوات گذشته تصادفات منجر به جرح و حتی فوت به دلیل تردد کثیر مسافرین و همشهریان برای بازدید از مجموعه آرش مال که با استقبال هموطنان روبرو شده است بوده ایم.

 آرش تقی پور که با همراهی مادر خود در نشست دادستان کل کشور حاضر شده بود گفت : آرش مال با داشتن 4 سالن سینما از ساعت 10 شب به بعد نمی تواند در حوزه فرهنگی فعالیت کند در حالی که سایر مناطق ازاد از جمله کیش با چنین رویه ای که فعالیت آنان از ساعت 10 شب با ممنوعیت روبرو است برخوردار نیستند.لذا درخولست رفع ممنوعیت برای توجیه پذیر شدن سرمایه گذاری فرهنگی در منطقه آزاد انزلی و گیلان هستیم.

 

رضایی نیا تولید کننده پالت هم به مشکلات حوزه خود در تهیه مواد اولیه پرداخت و گفت : مواد اولیه ما از کشاورزان و منابع طبیعی خریداری می شود . مشکل ما اخذ پروانه برای تولید پالت است و کشاورز هم برای کاشت نهال و برداشت نهال باید از منابع طبیعی مجوز بگیرد و این مسئله برای کشاورزان و تولید کنندگان بسیار سخت و اشتغال و ظرفیت ما را به شدت کاهش داده است.

ابراهیمی تبار دبیر انجمن صنفی  کارفرمایان معدن استان  در زمینه تهیه مصالح از جمله کوهی و مشکلات ناشی از عدم کیفیت نامناسب و کاهش کیفیت بتن اماده استان شده است اشاره داشت و یاد آور شد : فقدان پتانسیل یابی معادن جایگزین خصوصا رودخانه ای که موجب چند نرخی شدن شده است ، از استان های دیگر به دلیل ممصالح وارد گیلان می شود و حمل و نقل قیمت مصالح را با افزایش روبرو می کند.

مدیر عامل کاشی خزر هم با بیان  اینکه از سال 1401 پس از 8 سال توقف کاشی خزر شروع به کار کرده است به  ظرفیت 8 میلیون متر مکعبی تولید کاشی در این کارخانه  اشاره کرد و گفت :اکنون با تولید 2 میلیون متر مکعب با شرایط فعلی و مشکلاتی که پیش روی کارخانه است توانایی فعالیت داریم .

وی به بدهکاری های قبلی کاشی خزر و فشارهای بانکی که با ورود به موقع دادستان مانع از توقیف خط تولید شده است از بدهکاری های شرکت و جرائم به سازمان ها از جمله تامین اجتماعی یاد کرد و ادامه داد : این شرکت اکنون با پرداخت اقساط که صرفا از سود جرایم محاسبه می شود نیاز است مورد توجه قرار گیرد.

شهردار رشت هم با تاکید بر اینکه اکنون در کشور کار کردن کار دشورای است از شروع 8 طرح بزرگ عمرانی در 18 ماه پیش که با مشورت اقای فلاح میری صورت گرفت پرداخت و عنوان کرد  :

اکنون پس از گذشت یکسال از  5 طرح تقاطع غیر همسطح  2 طرح آماده بهره برداری است ، یکی در بهمن و یکی دیگر تا پایان سال . اینها از پروژه های بزرگی بودند و در اینده نزدیک مردم احساس خواهند کرد. پروژه ژه 5 با 5/4 کلیومتر در مجاورت کانال معطل مانده بود و اکنون این پروژه با حمایت دادستان و دادسرا که الگوی دستگاه قضایی هستند با پیشرفت خوب در حال تکمیل است.

 

 

.

خداپرست مدیر عامل شرکت مهتاب بافت شفت هم در این جلسه با قدردانی از تلاش های دلسوزانه و پدرانه دادستان مرکز گیلان که موجب نجات شرکت مهتاب بافت با 280 پرسنل شده اسیت گفت : می توانیستیم کارخانه را به پاکستانی ها واگذار کنیم و با پولی که به دست ما می آمد به راحتی زندگی کنیم. اما اکنون با حداقل ظرفیت و ماهانه 15 روز فعالیت می کنیم و چنین ظرفیتی گره گشای مشکلات ما نیست .

خداپرست با تاکید بر اینکه صرفا در شهرک شفت ده کارخانه در حال تولید است به زیان ده شدن تولید اشاره کرد و با بیان اینکه ما در شش ماه اول امسال 72 روز کار کردیم به مشکلات و موانع بانکی و ضرایب بانکی اشاره کرد و یاد آور شد : ما در شرایطی قرار  داریم و تولید می کنیم که صرفا ایستادگی ما مرهون نگاه پدرانه رییس کل دادگستری و دادستان مرکز گیلان است.

وی با بیان اینکه ده سال یک واحد صادر کننده از دریافت کارت بازرگانی محروم می شود به نجات کشور از طریق تولید پرداخت و عنوان کرد :تولید کننده ای که با تلاش و کوشش توانسته وارد بازارهای صادراتی شود به دلیل فشارهای بانکی اکنون با جرایم سنگین روبرو شده و این فشارها از سوی دستگاههای مختلف بر دوش تولید کنندگان مضاعف تر می شود.

 

به گفته وی شرکت مهتاب بافت با 22 سال فعالیت دارای ده خط نساجی با تکنولوژی روز دنیا است ، شرکتی که 15 میلیون دلار صادرات داشته است موانع متعدد موجب شده است تا بخش اعظمی از بازار های خود را از دست بدهد.

 

در پایان این جلسه تعدادی از تولیدکنندگان لحظاتی چهره به چهره با حجت الاسلام موحدی آزاد دادستان کل کشور گفتگو کردند.

گفتنی است از نکات قابل توجه در این مراسم یک صدایی تولید کنندگان و فعالان اقتصادی از عملکرد دستگاه قضایی و دادستانی مرکز گیلان بوده است .

 

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان